NEWS

Erasmus+ programme

Let's Write a Story

 

Youth Exchange, Latvia – 2019

Șapte adolescenți, doi lideri de grup și o aventură în Cēsis, Letonia sub nume de cod – “Let’s write a story”! Pe lângă ei, alți tineri voioși din Italia, Ungaria, Spania, Polonia și, desigur, Letonia, dornici să descopere și să cunoască lucruri și oameni noi.

Începând cu jocuri de cunoaștere, tinerii au legat cu pași mici, dar siguri, prietenii durabile. Încă din a doua zi, prin intermediul unui city game plin de provocări, de la flash-mob până la interacțiunea cu localnicii, tinerii au descoperit frumusețea și misterul orașului.

Pe parcursul proiectului au învățat să realizeze site-uri web, să editeze fotografii, au creat afișe și logo-uri, au realizat podcasturi, interviuri, articole, reportaje și ședințe foto. Pe scurt, au gustat din viața de jurnalist! Toate acestea în echipe multinaționale, fapt ce i-a ajutat să își îmbunătățească abilitățile de a comunica în engleză.

La sfârșitul fiecărei zile, au organizat petrecerii de socializare și seri culturale. Seara de karaoke a deschis seria, însă restul momentelor le-au dedicat câte unei țări participante, lucru care le-a oferit posibilitatea de a cunoște culturi, obiceiuri și tradiții specifice, de a gusta mâncăruri tradiționale și de a dansa pe ritmuri vechi și noi în același timp.

„Pentru mine, proiectul „Let’s write a story” din Cesis, Letonia, a fost un adevărat amalgam de emoții. De la frustrare pentru că nu reușeam să termin task-ul la timp, la epuizare fizică și discuții până dimineața, la crize de plâns înainte de plecare. Am aflat că nimic nu e plictisitor dacă te implici și te dedici 100%. Am avut șansa de a lega prietenii strânse și de a mă dezvolta personal extraordinar de mult. Proiectul mi-a oferit curajul de a-mi ieși din zona de comfort și sper să am din nou o astfel de șansă.”

Denisa

Elevă, 16 ani

„Nu știu cum a fost pentru ceilalți participanți ai proiectului, dar pentru mine acesta a fost primul proiect Erasmus+. Primul zbor cu avionul, prima vizită într-o țară străină. Ce-i drept, 12 ore de cărat bagaje din avion în tren, din tren în autobuz și tot așa, au meritat într-adevăr! O experiență inedită în care am aflat ce scopuri și obișnuințe au tinerii de vârsta mea din alte țări, mi-am exersat și perfecționat abilitățile de a comunica în limba engleză alături de ei și… ce am realizat este că, niciodată nu știi suficiente limbi străine! Am văzut cât de diferiți suntem, dar dincolo aceasta, am văzut că acest lucru ne face speciali. Dacă am avut cu toții ceva în comun, a fost dorința de a ne cunoaște și de a lega prietenii.”

Andreea

Elevă, 17 ani

„Erasmus+ a reprezentat o experiență fantastică și inedită. Pe lângă faptul ca am cunoscut oameni minunați, alături de care am participat la activități ce mi-au stârnit imaginația și spiritul de echipă, aceast proiect m-a determinat să prețuiesc mai mult Europa. Am plecat lipsit așteptări, dar m-am întors cu un bagaj plin de amintiri și informații, ceea ce ma face să fiu recunoscător că am putut participa la o astfel de activitate.”

Iulian

Elev, 16 ani

The project “Let’s Write a Story” is financed with the support of European Commission through Erasmus+ Programme. This blog reflects only the author’s views, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.